Brexit kan få Unilever til at flytte

Beslutningen om at flytte hovedkontoret fra London til Rotterdam afgøres sidst i marts

Unilever-koncernens hovedkontor ligger i dag ved Themsen i London, men flyttes måske til Holland på grund af Brexit. Foto: Photo Commons

Ingen ved endnu, hvordan Storbritanniens udmeldelse af EU kommer til at påvirke handelsaftaler og samhandlen mellem britiske virksomheder og virksomheder, der ønsker at sælge deres varer i Storbritannien. Alligevel kan Brexit allerede nu få konsekvenser på dagligvareområdet.

Brexit er den vigtigste grund til, at fødevarekoncernen Unilever overvejer at opgive sit hovedsæde i London og i stedet flytte det til Rotterdam.

Embedsmænd i den britiske regering under premierminister Theresa May har haft samtaler med fødevarekoncernen om dennes flytteplaner.

En talsperson for Unilever siger til den britiske finansavis Financial Times, at den endelige beslutning om eventuelt at flytte Unilevers hovedkontor vil blive taget i forbindelse med offentliggørelsen af kvartals-regnskabet i slutningen af marts.

DEL
Forrige artikelKiwi runder 35 mia. norske kr.
Næste artikelCoop lancerer investeringsforening
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.