Bortfald af tilskud kan være årsag til fald i praktikpladser

2790 unge mennesker havde ved udgangen af august en aftale om en praktikplads i detailhandlen.
Det er 12 procent færre end på samme tid i 2013, da 3170 unge havde en praktikplads i en butik. Det viser den seneste opgørelse fra Uddannelsesnævnet for de Merkantile Uddannelser.
- Jeg er forundret og har ikke nogen entydig forklaring, siger uddannelseschef i Dansk Erhverv, Svend Berg, der dog mener, at bortfaldet af praktikpladstilskuddet kan være én af forklaringerne.
I 2013 fik en arbejdsplads 33.000 kroner for at uddanne en elev, og i 2012 lå beløbet på 70.000 kroner. Tilskudsordningen bortfaldt ved årsskiftet.
- Men det er ikke eneste årsag, da der samtidig er sket en stigning i underskrevne uddannelsesaftaler blandt elever inde for engros og kontor.
Skulle være et godt år Ser man tilbage på statistikken over underskrevne uddannelsesaftaler, siden finanskrisen begyndte, skulle tallet nu have ligget højere end august 13. Da de mindre virksomheder kun har en elev, ansætter de nemlig kun hvert andet år, og det har betydet, at hvert andet år typisk er bedre. I 2012 fik i alt 4700 elever en uddannelsesaftale, men tallet i 2013 lå på knap 4300.
- Et opsving slår dog ofte igennem i detailhandlen med en forsinkelse på et halvt til et helt år, så måske har de detailhandlende endnu ikke set det begyndende opsving slå igennem på omsætningen i en grad, så de har turdet ansætte elever efter det, siger Svend Berg.

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis