Bilka Vejle vinder mangfoldighedspris

Salling Fondens mangfoldighedspris går i år til Bilka Vejle, der yder en særlig indsats for praktikanter med særlige udfordringer

Vindere af Salling Fondens mangfoldighedspris. Foto: Dansk Supermarked Group

Salling Fonden har uddelt årets mangfoldighedspris. Vinderen blev Bilka i Vejle, mens andenpladsen ligeledes blev indtaget af en arbejdsplads i Vejle – nemlig Dansk Supermarked Groups Centrallager på Englandsvej.

Arbejdet med mangfoldighed er højt prioriteret hos Dansk Supermarked Group – og koncernens HR-direktør, Peter Poulsen, fremhæver Bilka Vejles strukturerede indsats med indslusning af borgere på kanten af arbejdsmarkedet som et eksempel til efterfølgelse.

– Kollegerne i Vejle tager mentoropgaven meget seriøst og har formået at få alle medarbejdere til at yde en særlig indsats for praktikanter med forskellige udfordringer. Samtidig har de et tæt samarbejde med de lokale jobcentre, som er fantastiske eksempler på, hvordan vi i Dansk Supermarked Group ønsker at bidrage til mangfoldighed og udvikling lokalt, siger han.

Effektfuld virksomhedspraktik
Dansk Supermarked Group har i sine kæder Bilka, Føtex, Netto og Salling i en lang årrække arbejdet struktureret med indsatser på mangfoldighedsområdet, som blandt andet dækker over virksomhedspraktik, fleksjob, skånejob, borgere med psykiske og fysiske udfordringer samt integrationsindsatser via for eksempel sprogpraktik.

Dansk Supermarked Groups centrallager i Vejle, der fik 2. pladsen i Salling Fondens Mangfoldighedspris, er et eksempel på virksomhedspraktik, der virker. Ud af et hold på 22 sprogpraktikanter har 80 pct. efterfølgende fået fast arbejde – 60 pct. på lageret i Vejle og 20 pct. i andre virksomheder.

Tredjepladsen gik til Føtex i Husum, som udover en bemærkelsesværdig indsats for mangfoldighed i varehuset også har deltaget i et lokalt forankret projekt i et socialt boligbyggeri.