Bestyrelse bakker op bag Coops siddende formand

Coops formand Lasse Bolander får officiel opbakning fra otte bestyrelseskolleger. Arkivfoto: Henrik Frydkjær

Med et lidt usædvanligt træk går otte ud af 11 bestyrelsesmedlemmer i Coop Amba nu ud med en fælles erklæring til fordel for formanden gennem næsten 10 år, Lasse Bolander.

Coop Amba er ejerforeningen bag Coop Danmark med 1,7 mio. danskere som medlemmer.

– Vi har valgt at give vores opbakning og støtte til Lasse Bolander på baggrund af vores nære samarbejde med ham i bestyrelsen, hvor vi kender ham som en særdeles kompetent, ordentlig og engageret formand, siger næstformand for bestyrelsen Bjarne Dybdahl Andersen.

Bolander er aktuelt involveret i en særdeles skarp valgkamp, hvor han har hele tre modstandere i kampen om formandsposten. Valget afgøres 14. april, hvor 124 medlemmer af Coop Ambas højeste myndighed, Landsrådet, stemmer.

De otte Coop Amba-bestyrelsesmedlemmer er Bjarne Dybdahl Andersen, Ole Juel Jakobsen, Jens Chr. Sørensen, Kim Bruhn, Mette Bækgaard Jørgensen, Birgitte Hesselbjerg, Carsten Lingren og Sofie Irgens, og de opremser en række argumenter for at beholde Bolander på formandsposten.

– Dansk dagligvarehandel står i øjeblikket over for store forandringer, og Coop står overfor store udfordringer. Med Lasse Bolander i spidsen er der udarbejdet en strategi som både sikrer større indtjening, forbedret konkurrenceevne og fortsat udvikling. Vi mener, at stabilitet, erfaring og indsigt i Coop er af afgørende betydning, sådan at vi kan implementere den nye strategi hurtigt og effektivt, siger bestyrelsesmedlem Sofie Irgens i den fælles erklæring.

 

DEL
Forrige artikelNetto skærer i madspildet
Næste artikelNår kolde fisk bliver for varme
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.