Bestil en medarbejder via nettet

En tredjedel af landets kommuner tilbyder nu at finde den medarbejder, der passer til butikkens behov. Bestillingen foregår via Jobnet for Arbejdsgivere

Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

At finde den rette bager, slagter eller butiksassistent til butikken kan nogle gange være en udfordring. Men det lokale Jobcenter kender de ledige og deres kvalifikationer, og nu tilbyder 29 af landets kommuner, at butikken blot kan sende ønskerne til en ny medarbejder digitalt via Jobnet for Arbejdsgivere.

Herefter modtager butikken en række forslag med beskrivelse af de lediges kompetencer i et cv.

Jobnet for Arbejdsgivere kan eksempelvis hjælpe, når der er det, som Arbejdsmarkedsstyrelsen kalder et ”paradoks”. Det betyder, at der er kvalificeret arbejdskraft i området, mens der samtidig er arbejdsgivere, der leder efter medarbejdere.

Paradoks for butiksassistenter
Styrelsen opdaterer løbende udbud og efterspørgsel på arbejdskraft på Arbejdsmarkedsbalancen, og den viser, at der i øjeblikket er et ”paradoks” for butiksassistenter i hovedstadsområdet, på Fyn og i Østjylland, mens der i resten af landet er ”gode jobmuligheder”. Det betyder, at der er få ledige.

Ifølge Arbejdsmarkedsbalancen er der lige nu mangel på bagere og bagermestre i Nord- og Vestjylland, mens der i resten af landet er ”gode jobmuligheder”.

For detailslagtere og slagtermestrenes vedkommende er der gode jobmuligheder i hele landet, mens der er mangel på butikschefer i Vestjylland og gode jobmuligheder i resten af landet.

En bestilling af en eller flere medarbejdere kaldes i systemet for en ”jobordre”, og virksomheden kan hele tiden følge jobordren på Jobnet for Arbejdsgivere og kommunikere med jobcentret om rekrutteringsbehovet.

Målet er, at alle landets 98 kommuner skal tilbyde denne mulighed inden årets udgang.

DEL
Forrige artikelHvornår er nok nok?
Næste artikelMaggi skaber vækst for Nestlé
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.