Bagere og konditorer samarbejder om mærkning af brød og kager

Nyt produkt skal gøre det nemmere at mærke brød og kager

Mærkningssystemet Foodinfo skal gøre mærkning af brød og kager lettere for Bager- og Konditormestre i Danmarks medlemmer. Arkivfoto: Henrik Frydkjær

Siden det blev klart, at der ville komme nye regler for mærkning af indpakket brød og kager fra december 2014, har brancheforeningen Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD) arbejdet på at finde et passende deklaration- og mærkningssystem til deres medlemmer.

Valget er nu faldet på ‘Foodinfo’ – et system, der er udviklet af en Frederikshavn/Skanderborg-baseret virksomhed ejet af udvikler Anders Jørgensen og bagermester Tommy Larsson.

Foodinfo er en slags opskriftsdatabase, hvor bageren selv indtaster sine opskrifter og derefter genereres der automatisk mærkninger, der er lige til at sætte på det indpakkede brød og kagers etiketter.

Systemet har allerede råvaredata fra størstedelen af leverandører af råvarer til branchen og flere kommer til hele tiden.

– Vi har undersøgt markedet for systemer, der kan hjælpe vore medlemmer med at opfylde både nuværende og kommende krav for mærkning. Både de krav, der er fra myndighederne, men også det stigende krav fra forbrugerne om gennemsigtighed og information om, hvad de produkter, de køber, indeholder. Det har betydet, at vi har set på både danske og udenlandske systemer, men med FoodInfo fandt vi et system, som alle medlemmer kan bruge; uafhængigt af hvilken totalleverandør, man bruger i forvejen, siger BKDs administrerende direktør, Stephan Falsner.

DEL
Forrige artikelFlere Netto-butikker får døgnåbent
Næste artikelLukket Kiwi gav mad til socialt udsatte
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.