Bær, is og pølser dominerede sommersalg sidste år

Danskerne købte populære sommervarer som is og pølser for over en halv milliard kroner sidste år, viser nye tal fra Nielsen

Arkivfoto: Dansk Handelsblad

Selv om vejret altid var bedre i gamle dage, er den såkaldte sommer 2017 ikke længere væk i folks bevidsthed, end at de fleste godt kan huske den begrænsede sommerlighed sammenlignet med i år.

Alligevel blev der langet masser af frankfurtere, ispinde og friske bær over disken. Det viser nye tal fra analysehuset Nielsen.

315 mio. kr. brugte danskerne på friske bær, skarpt efterfulgt af ispinde og frankfurtere til grillen – med et salg på henholdsvis 295 mio. kr. og 286 mio. kr.

Det til trods for, at antallet af solskinstimer i juni, juli og august 2017 var 13,4 pct. lavere end gennemsnittet for de foregående ti år.

Samtidig fik befolkningen også lidt mere lyst til rosévin i sommermånederne. I hvert fald de to første.

I august måned stilnede salget lidt af – måske fordi folk da havde erkendt, at sommervejret ikke havde planer om at indfinde sig.

Blandt de ti sommerkategorier, Nielsen har kigget nærmere på, er roséen den fjerdemest solgte med 166 mio. kr.

Foran koldskålen, som måtte nøjes med en femteplads.

Stor sommersalgsandel

De særligt populære sommerkategorier nåede over 40 pct. af deres salgsandel for 2017 alene i sommermånederne.

En undtagelse herfra er frankfurterne, som bliver solgt over hele året.

Til gengæld er både myggeprodukter og førstehjælpskasser mest populære om sommeren.

80 pct. af salget af myggeprodukter og 66 pct. af salget af førstehjælpekasser fandt sted i de 12 sommeruger, viser tallene fra Nielsen.

Rasmus Sarauw-Nielsen, Retail Analytics-leder hos Nielsen, fortæller, at man endnu ikke har set på salgstallene for 2018.

Men et forsigtigt gæt må være, at salget ikke bliver mindre i år; eftersom vi alene i juni havde ca. 100 solskinstimer flere end samme måned sidste år.

– Det er måske ikke så overraskende, men der er virkelig en stærk sammenhæng mellem solskinstimer og så salget af frankfurtere, ispinde i styk og pakker og friske bær efterfulgt af koldskål og rosévin, siger Rasmus Sarauw-Nielsen.