Arlas nye mælkekarton skaber mindre CO2

Kartonerne vil i første omgang blive brugt til økologisk mælk og yoghurt.

Foto: Arla

Arlas økologiske mælk og yoghurt kommer nu i nye, grønnere kartoner. Kartonen er fremstillet af organiske materialer som træ og planter, og er markedet mest miljøvenlige karton, fortæller Arla.

Den nye karton reducerer CO2-udledningen med 18 pct. i forhold til en grøn karton, som mejerigiganten sendte på markedet i 2014. I forhold til en almindelig hvid mælkekarton er udledningen af CO2 reduceret med 35 pct.

– Vi er utrolig stolte af, at vi nu kan introducere markedets mest grønne karton. Hvert år køber danskerne 184 millioner kartoner med økologisk mælk og yoghurt fra Arla. Det giver os en unik mulighed for at gøre en forskel til gavn for klimaet i samarbejde med forbrugerne, siger Jakob B. Knudsen, landedirektør i Arla Danmark.

De nye kartoner er fremstillet af brunt pap uden brug af blegningsprocesser. Det betyder, at Arla har fjernet et hvidt kridtlag fra kartonen, som normalt pålægges, når det yderste lag pap bleges. Kartonens pap er fremstillet af materialer fra træ og planter, og kartonens låg lavet af 100 pct. biobaseret plast fra eksempelvis sukkerrør.

– Perspektivet i den nye, grønne karton rækker langt ud over Danmarks grænser. Vi udskifter også kartonerne på vores økologiske produkter i Sverige, Finland, Tyskland, England og Holland. Og på sigt er potentialet endnu større. Vores mål er, at alle Arlas mælkekartoner er fremstillet af naturmaterialer inden 2020, siger Jakob B. Knudsen.

Arla har et mål, er siger, at mejeriets udledning af CO2 i 2020 skal være reduceret med en fjerdedel i forhold til 2005.