Arla sikrer vækst med mærkevarer

Satsningen på mærkevarer sikrede Arla Foods høj vækst i 2017.

Arla Foods sikrer ny vækst bl.a. ved at imødekomme efterspørgslen efter mejeriprodukter som en del af en sundere livsstil. Foto: Arla

Mejerikoncernen Arla Foods får udbytte af at satse på mærkevarer og på at imødekomme forbrugernes ønske om mejeriprodukter som en del af en sundere og mere naturlig livsstil.

Strategien har sikret Arla et år med høj vækst i 2017. Mejerikoncernens omsætning steg med 8,1 pct. til 77 mia. kr. som følge af højere salgspriser, øget mærkevareandel og en bedre sammensætning af geografi og produkter.

– I 2017 leverede vi et solidt resultat takket være en god balance mellem brands, kategorier og markeder, som øger væksten i vores virksomheder, siger adm. direktør i Arla Foods, Peder Tuborgh, i en kommentar til det økonomiske resultat.

I 2017 øgede Arla Foods sin andel af brandede produkter til 44,6 pct. Det ligger tæt på den langsigtede ambition i Good Growth 2020-strategien på 45 pct.

DEL
Forrige artikelBananplantager mister bæredygtighedsmærke
Næste artikelTre mænd i fængsel for butikstyverier og røverier
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.