Arla i samarbejde om madspild

Hensigten er at hjælpe endnu flere i nød.

Arla og European Federation of Food Banks har indgået en aftale om madspild. Foto: Creative Commons

Arla og European Federation of Food Banks (FEBA) har indgået aftale om at donere overskudsvarer gennem FEBAs netværkspartnere i Europa.

Aftalen formaliserer og bygger på et allerede eksisterende samarbejde mellem Arla og de lokale fødevarebanker, der er medlem af FEBA, så som Fødevarebanken i Danmark, Fareshare i Storbritannien og den hollandske fødevarebank.

I samarbejdet med FEBA, som er en non-profit organisation med 326 fødevarebanker i 23 lande i Europa, har Arla til hensigt at kunne hjælpe endnu flere i nød. Samarbejdet hjælper samtidig også Arla med at nå sit mål om at reducere madspild til det halve i 2020.

Arla har allerede flere initiativer, som skal reducere madspild. På flere platforme inspirerer og informerer Arla til bedre indkøbsvaner og om, hvordan produkter kan bruges mest effektivt. Samtidig tilbyder Arla opskrifter og indkøbslister til forbrugere online – på hjemmesider, sociale medier og apps.

DEL
Forrige artikelFacebook udvikler sig til at blive handelsplatform
Næste artikelDetailhandel under ombygning
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.