Arla opfører nyt innovationscenter til 270 millioner

Et nyt innovationscenter i Nr. Vium skal udforske vallens fulde potentiale, oplyser Arla

Arla investerer i et nyt innovationscenter, der skal udforske vallens potentiale. Arkivfoto: Arla Foods

Med en investering på 36,3 mio. euro, ca. 270 mio. kr., skaber Arla nu et center for forskning og udvikling inden for valle og mælkebaserede ingredienser.

Innovationscentret i Nr. Vium kommer til at huse for forskere og innovatører, der vil udforske og levere nye måder at bruge mælk og valle på, for at imødekomme den voksende verdensbefolknings behov.

Arlas tro på, at innovation er nøglen til at skabe fremtidens mejeri, blev demonstreret, da Arla åbnede Arla Innovation Center (AIC) i Skejby sidste år.

– Verdens befolkning vokser, hvilket øger behovet for sunde og bæredygtige fødevarer. Det er en stor udfordring, og i Arla ønsker vi at være en del af løsningen. Vi ved, at mælkens næringsstoffer kan spille en vigtig rolle for at sikre en sund og afbalanceret kost for mennesker over hele verden. Med det nye innovationscenter vil vi bruge avanceret forskning og teknologi til at udforske mælk og valles fulde potentiale som ingredienser til fødevarer og specialiseret ernæring, siger Peder Tuborgh, adm. direktør hos Arla Foods.

Fokus på innovation 

Investeringen i innovationscentret ventes at åbne i 2021 og understøtter virksomhedens strategiske fokus på innovation.

Det nye innovationscenter bliver en del af Arla Food Ingrediens og vil med placeringen i Nr. Vium været tæt på Arla Foods Ingredients største produktionssted, Danmark Protein, hvilket skaber et unikt miljø for procesudvikling og testproduktion.