Arla nedlægger flere hundrede stillinger

Mange fyringer sker på hovedkontoret i Aarhus, men også mejerier i Storbritannien rammes

Peder Tuborgh, Arlas Foods koncernchef. Foto: Arla

Mejerigiganten Arla Foods annoncerer i dag en større fyringsrunde, der vil ramme op mod 195 personer i Danmark samt 154 i Storbritanien.

De fleste af de 195 fyringer vil ske på hovedkontoret i Aarhus, men der vil også være afskedigelser på administrationskontorer andre steder i Europa, skriver Arla Foods i en pressemeddelelse.

Afskedigelserne er en del af det interne transformationsprogram Calcium – et tre-årigt program, der skal give besparelser og effektiviseringer for mere end 400 millioner euro og omdanne Arla Foods til en stærkere og mere konkurrencedygtig virksomhed.

Ifølge Arla er det en proces, der nu er indledt i globale funktioner som Finance, Legal & IT, Corporate Strategy, Member Relations, HR & Corporate Affairs.

Der skal dog samtidig ske ændringer i osteproduktionen i Storbritannien, hvor mejeriet ifølge pressemeddelelsen har “identificeret en stor mulighed for at optimere sin produktion af cheddarost og forbedre effektiviteten ved at samle driften på tværs af sine produktions-og pakkeanlæg, hvor kapaciteten i øjeblikket ikke udnyttes fuldt ud”.

Mejeriet offentliggør derfor et forslag om at flytte produktion, hvilket kan medføre, at omkring 154 stillinger nedlægges inden udgangen af 2018.

– Vi ønsker at nå vores mål om at opbygge et stærkere og mere konkurrencedygtigt Arla, som servicerer vores kunder og forbrugere bedre og giver vores andelshavere større afkast. Det kræver at vi træffer en række svære beslutninger. For at Arla fortsat skal kunne leve op til vores Good Growth 2020-strategi, der forsyner millioner af forbrugere rundt om i verden med innovative mejeriprodukter, skal vi være en af de mest fleksible og forbrugerorienterede virksomheder på det aktuelle, tempofyldte og komplekse globale fødevaremarked, siger CEO i Arla Foods Peder Tuborgh.

Da Calcium-programmet stadig er i en tidlig fase, kan han endnu ikke love, at der ikke kommer flere fyringer.