Arla lukker stort yoghurt-mejeri

Produktionen flyttes til andre mejerier - en del flyttes til udlandet

Foto: Arla

Arla Foods varsler nu lukning af Brabrand Mejeri, der producerer mejeriets syrnede produkter.

En del af produktionen flyttes til Slagelse Mejeri og Hobro Mejeri, men noget produktion vil flytte ud af landet til Tyskland og Holland.

Det er ifølge en pressemeddelelse bestyrelsen, som netop har taget beslutning, der føres ud i livet om cirka halvandet år.

Ifølge pressemeddelelsen sker lukning “for at imødegå et yoghurtmarked, der vækster i Europa, og for at sikre fremtidig kapacitet og en mere ensartet kvalitet af de forskellige syrnede mælkeprodukter”.

– De europæiske forbrugere købere flere og flere yoghurt-produkter, og vi er nødt til at kigge på, hvordan vi kan sikre den fremtidige kapacitet og yoghurt-produkter af høj kvalitet på tværs af de europæiske lande. Da vi ikke har mulighed for at udvide produktionen på Brabrand Mejeri på grund af beliggenhed og omkostninger i produktionsudstyr, flytter vi derfor produktionen ud i nogle kompetencecentre på mejerier fortrinsvis i Danmark, Tyskland og Holland, siger Jakob Bernhard Knudsen, landedirektør for Arla Danmark.

DEL
Forrige artikelFøtex-direktør: Coop har tidligere lovet lavere priser
Næste artikelSkat fik stor fangst i Bazar Vest
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.