Apple Pay kommer snart i Danmark

Apple Pay bliver lanceret i Danmark, Sverige og Finland inden året er omme

Foto: Apple Pay

Det har længe været spekulationer om, hvornår globale giganter som Apple og Google vil rykke ind på scenen for betalingstjenester i Danmark. Og nu har Apple omsider løftet sløret for, hvornår de lancerer servicen herhjemme.

Under fremlæggelsen af kvartalsregnskabet for 3. kvartal fortalte Apples finansdirektør Luca Maestri, at virksomheden arbejder på at lancere betalingsløsningen i fire nye lande, Danmark, Sverige, Finland og Forenede Arabiske Emirater, inden årets udgang, skriver mediet Apple Insider.

Derved vil Apple Pay i alt være tilgængelig i 20 lande inden året er omme.

Luca Maestri fortalte ikke nærmere om en lanceringsdato i nogle af de pågældende lande, men Apple Insider noterer sig, at ingen af de fire landes hjemmesider endnu har referencer til Apple Pay, hvorfor udrulningen ikke forventes at være lige oppe over.

Apple Pay fungerer ved, at forbrugeren registrerer kreditkortet på en app og herved kan scanne mobilen i butikken, nøjagtig som tilfældet er med det nyligt lancerede mobile Dankort.

Og herhjemme er de nyere betalingsterminaler også allerede klar til at modtage Apple Pay.

Hvor stor en udbredelse Apple Pay får i Danmark, er selvsagt det gode spørgsmål. Endnu er det ikke lykkedes Apple at få en aftale i stand med banker eller kreditkortudbydere, skriver Ritzau Finans.

Gratis betaling
Næsten 80 pct. af detailomsætningen i Danmark på 550 mia. kr. betales i dag stadig med kreditkort.

En prognose fra virksomheden Shopbox viser dog, at udviklingen med mobile betalinger som afløser for kreditkortbetalinger for alvor tager fart fra 2018.

Og forventningen er, at betalingen med kreditkort om otte år vil udgør under 10 pct. af de samlede betalinger i detailhandlen.

Jan Damsgaard, professor ved institut for it-ledelse på CBS, har tidligere overfor Dansk Handelsblad påpeget, at den mindre brug af kreditkort vil accelererer yderligere, når de store globale aktører som Apple og Google melder sin ankomst i Danmark.

Og han forventer en fremtid, hvor betalingen bliver ganske gratis for såvel forbrugere som virksomheder.

– Vi kommer til at holde op med at snakke særskilt om betaling. Betalingen vil helt automatisk være indlejret i den service, jeg får, f.eks. hvis jeg bestiller mad på McDonald’s. Du kan ikke tage penge for en betaling i fremtiden. Betalingen skal være gratis for både virksomheder og forbrugere, mener Jan Damsgaard.