Apoteks-nej til filialer i supermarkeder

Apotekerne siger klart nej til at lægge apoteker i f.eks. supermarkeder. Såkaldte shop-i-shop-apoteker i supermarkeder vil sende et forkert signal til kunderne, og samtidig er apotekerne bange for, at apoteksfilialer i dagligvarebutikker ikke kan leve op til de sundhedsfaglige krav.
Det er konklusionen i en analyse, som Danmarks Apotekerforening har sendt til Folketingets politikere.
Kampen om at fange politikernes opmærksomhed er i disse uger meget stor, fordi regeringen har fremlagt et lovforslag, der skal modernisere apotekerloven.
Regeringen siger klart nej til at give fri adgang til at eje apoteker. Men samtidig lægger regeringen op til, at shop-i-shop-apoteker i f.eks. supermarkeder skal forbedre tilgængeligheden.
Piller og mælk
Her sætter Danmarks Apotekerforening hælene i jorden med et klart nej til at åbne for muligheden for at etablere filialer i supermarkeder.
"Shop-i-shop-apoteker kan give en række uønskede konsekvenser, fordi medicin sælges på lige fod med andre forbrugsvarer som eksempelvis mælk, slik og tøj," skriver brancheforeningen.
Den henter opbakning i en lang række lande i Europa. Ifølge apotekernes brancheforening kræver ikke kun Danmark, men også flere andre EU-lande i dag, at et apotek ejes af en farmaceut. I disse lande er der samtidig forbud mod shop-i-shop-apoteker.
Flere lande, hvor der er mulighed for shop-i-shopapoteker, er der regler om en tydelig afgrænsning og adskillelse mellem et apotek og værtbutikken, f.eks. et supermarked.
"Shop-i-shop-apoteker kan give en række uønskede konsekvenser, fordi medicin sælges på lige fod med andre forbrugsvarer som mælk, slik og tøj."
DANMARKS APOTEKERFORENING

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis