Anklager anker dom om betinget udvisning af tricktyv

Den konservative justitsminister Søren Pape Poulsen siger, at udlændinge, der begår alvorlig eller gentagen kriminalitet i Danmark, skal udvises af landet.

Foto: Colourbox

En kurdisk tricktyvs betingede udvisning af Danmark bliver nu anket af anklagemyndigheden, der vil have manden ubetinget udvist.

Det fremgår af et svar fra justitsministeriet til Dansk Folkeparti.

I februar blev en kurder idømt halvandet års ubetinget fængsel, og samtidig blev den 55 årige mand betinget udvist af Danmark. Han blev dømt for i alt 20 tricktyverier i forskellige forretninger, typisk supermarkeder.

At udvisningen kun er betinget fik Dansk Folkepartis Peter Kofod Poulsen til at spørge justitsministeren, om “det er tilfredsstillende, at man som værende en del af en bande, som begår professionelt og organiseret tyveri af særlig grov karakter, ikke udvises ubetinget”.

Minister vil udvise

Svaret fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) lyder:

“Min holdning er meget klar. Jeg mener, at udlændinge, der begår alvorlig eller gentagen kriminalitet i Danmark, skal udvises af landet. Jeg vil ikke acceptere, at udlændinge misbruger vores gæstfrihed. Derfor arbejder jeg som justitsminister for, at vi har de bedste muligheder for at udvise kriminelle udlændinge.”

Justitsministeriet har i forbindelse med besvarelsen indhentet en udtalelse fra Rigsadvokaten, der oplyser, at “dommen er anket til skærpelse, herunder med påstand om at udvisningen sker ubetinget”.

Læs også: Tricktyve fra bande dømt til betinget udvisning

 

 

DEL
Forrige artikelFærre fødevarer tilbagekaldes fra butikkerne
Næste artikelNy app viser vej til økologiske spisesteder
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.