Analyse: Bilkas Kvickly-overdragelse får to vindere

I Randers skal de snart have pillet Kvickly-skiltene ned. Arkivfoto: Coop Danmark

Detaljerne er først nu ved at dukke op i forbindelse med den overraskende nyhed om, at Bilka overtager en centerplacering i den sydlige udkant af Randers, som i dag rummer en af landets absolut største Kvickly’er.

Men meget peger i retning af, at både Kvicklys ejer Coop Danmark og Bilkas ejer Dansk Supermarked kan vinde på overdragelsen.

Bilka, der ellers stort set er uden ekspansionsmuligheder, fordi landets eneste hypermarkedskæde er bundet på hænder og fødder af planlovens begrænsninger på butiksstørrelse, får endelig en placering i  Randers, som kæden har bejlet til i mange år.

Ifølge Supermarkedshåndbogen fra Retail Institute Scandinavia har varehuset i Kvickly-regi omsat for lidt over 200 mio. kr. uden moms. Med et Bilka-skilt på vil den formentlig stige.

Og selv om det kan ligne et nederlag for Coop, slipper koncernen på sin side af med en af de få helt store Kvickly’er, der er tilbage fra den nu længst forsvundne OBS-kæde. I dag er kæden måske mest husket for aldrig at have leveret et overskud.

Ganske vist har Coop Danmarks topchef Peter Høgsted selv en fjern fortid i varehuset i Randers, men aktuelt er han nok mere optaget af at få has på tabene i Kvickly, der i år ser ud til at have afløst Fakta som Coop-familiens største problembarn.

Det er anden gang, en Bilka rykker ind i en af de største Kvickly’er. Første gang var i 2011, hvor Bilka lukkede et gabende hul i centeret Slotsarkaderne i Hillerød på en placering, der var forladt af Coop-kæden året før.

DEL
Forrige artikelAmazon får milliardbøde af EU
Næste artikelPer Bank begejstret over Bilkas indtog i Randers
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.