Ambitiøs købmands-trio køber op i Spar

Foto: Spar i Snedsted De tre købmænd fra venstre: Jens Rysgaard, Anders Nyby og Kristian Stærk.

Langt de fleste selvstændige købmænd ejer en eller maksimalt to butikker, men nu er tre Spar-købmænd i gang med at skabe deres eget butiksimperium i Thy.

De tre købmænd, Jens Rysgaard, Anders Nyby og Kristian Stærk, ejer i dag tre butikker og er medejer af en fjerde. De har planer om udvide virksomheden med to butikker om året og forventer at ende med i alt cirka 15 butikker.

– Vi har lige nu kig på et dusin andre butikker her i Thy, som vi godt kunne tænke os at overtage med tiden. Det er ikke kun andre Spar-butikker. Der er også andre på listen, og vi er i dialog med ejerne, siger 49-årige Jens Rysgaard Andersen, der købte den første af butikkerne, Spar i Snedsted, i 1995.

De tre købmænd ejer i dag Spar i Thisted, Spar i Koldby, Spar i Snedsted, og så er de medejere af Spar i Hvidbjerg på Mors og ifølge Jens Rysager er der ingen planer om at forlade Spar.

– Spar er et stærkt internationalt brand, som vi ikke stiller spørgsmål ved, siger Jens Rysgaard.

Bevæggrunden for at købe flere butikker er – udover synergieffekten – at det inspirerer de tre købmænd at skabe nyt.

– Det er let nok at sælge mel og gryn. Udvikling gør det sjovt at stå op og gå på arbejde. Det er det, der driver os, siger Kristian Stærk.

Konstruktion med en ”kort kæde” i den store kæde, samlet under et ejerskab, ses ellers hovedsageligt blandt de selvstændige brugsforeninger, der for fleres vedkommende ejer adskillige butikker.

En anden gruppe af Spar-købmænd med flere butikker findes dog i Vendsyssel, hvor købmand Rikard Andersen udover sin egen Meny også ejer seks Spar-butikker sammen med andre købmænd.

DEL
Forrige artikelTrekløver satser på 15 butikker i Thy
Næste artikelEmballager får også Varefakta
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.