Amazon løfter omsætningen med 34 pct.

Selv om Amazon snart kommer buldrende, venter hver anden danske e-handler stadig vækst på mindst 15 pct. de næste tre år. Foto: Amazon

Alle detailhandleres skræk, den amerikanske onlinegigant Amazon, leverer igen vækstrater, som er mere end svære at slå.

I 3. kvartal af Amazons regnskabsår er den samlede omsætning vokset med 34 pct. til 43,7 mia. dollar – svarende til 277 mia. kr., når man sammenligner med samme periode i 2016. En del af den voldsomme vækst – 1,3 mia. dollar – stammer fra opkøbet af gourmetkæden Whole Foods, der blev overtaget 28. august.

Desuden er der et mindre beløb fra valutakursgevinster. Men selv uden de to poster er der en fremgang “like for like” på 29 pct.

Til gengæld faldt Amazons driftsresultat i 3. kvartal med 40 pct. til 347 mio. dollar – 2,2 mia. kr. – og bundlinjen til 256 mio. dollar – 1,6 mia. kr.

I sin kommentar til udviklingen i overskuddet koncentrerer Amazon-stifter og -topchef Jeff Bezos dog også mest om udbredelsen af Amazons stemmestyrede bestillingssystem Alexa.

 

DEL
Forrige artikelDansk Supermarked ansætter flere salgselever
Næste artikelMagasin du Nord får ny food hall
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.