Amazon løftede salget i 2017 med 31 pct.

Alene i fjerde kvartal steg omsætningen med 38 pct., og det omfatter fødevarekæden Whole Foods.

Foto: Amazon

Onlinegiganten Amazon levede i 2017 op til forventningerne med et rekordregnskab.

Omsætningen steg med hele 31 pct. til 178 mia. dollars. Omsætningen omfatter bl.a. salget i fødevarekæden Whole Foods.

Det var ikke mindst en stærk julehandel, der sikrede Amazon den positive udvikling. Omsætningen steg i fjerde kvartal sidste år med 38 pct. til 60,5 mia. dollars, viser koncernens nye kvartalsregnskab.

Amazon Prime, hvor medlemmerne betaler et årligt gebyr for at få bl.a. leveringsfordele, fik i 2017 flere nye medlemmer end året før. Mere end fem mia. varer blev sidste år leveret til de forbrugere, der er medlemmer af Amazon Prime.

I Europa lanceredes Amazon Prime i Holland og Luxembourg.

Ledelsen forventer i regnskabet en vækst i første kvartal 2018 på mellem 34 og 42 pct. sammenlignet med første kvartal 2017.

Amazon meddeler i beretningen, at der er stor interesse for den stemmestyrede tjeneste Alexa, hvor forbrugerne bestiller varer med stemmen og overlader de mere trivielle beslutninger om valg af dagligvarer til Amazon.

– Vores forudsigelser for 2017 var meget optimistiske, og vi har langt overgået dem. Det er ikke ofte, at vi ser overraskelser i den størrelsesorden, sagde Amazons stifter Jeff Bezos torsdag ved præsentationen af regnskabet.

 

DEL
Forrige artikelRespekt for det lokale initiativ
Næste artikelNets solgt for 33 mia. kr.
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.