Amager Centret skal tilbage til sin oprindelige stil

Danske Shoppingcentre og DEAS moderniserer og udbygger centret, der åbnede i 1975

Illustration: Danske Shoppingcentre

Danske Shoppingcentre går nu i samarbejde med DEAS i gang med en ombygning og udvidelse af Amager Centret, der åbnede i 1975.

Med ombygningen f√łres arkitekturen tilbage mod det oprindelige urbane industrilook, skriver Danske Shoppingcentre, er ejer centret, i en pressemeddelelse.

Bygningerne blev oprindeligt opf√łrt som rebslageri af rebslagervirksomheden Jacob Holm & S√łnner.

Der er lagt stor vægt på at styrke synergierne mellem centret og lokalområdet.

РI udviklingen af vores centre arbejder vi altid med stort fokus på at sikre, at de spiller sammen med den omkringliggende by, så der skabes en stærk sammenhængskraft og dermed en samlet set stærkere shoppingdestination. På den måde sikres vores investering mange år ud i fremtiden, siger ejendomschef Eva Handest på vegne af Danske Shoppingcentre.

Centret √•bnes op i gadeplan og g√łres til det naturlige centrum for bydelen med etablering af 20-30 nye butikker. Derudover skal der bygges et nyt p-hus med plads til flere biler.

Et af de f√łrste byggeprojekter er nedrivning af det eksisterende parkeringshus, som ligger midt i Amager Centret. Nedrivningen skal g√łre plads til et nyt moderniseret anl√¶g med plads til endnu flere biler.