Aldi udruller gigantisk moderniseringsplan i Europa

Aldi Nord vil de kommende år investere cirka 39 mia. kr. i alle kædens europæiske butikker

Grenaa er en af tre testbutikker for det nye Aldi-koncept, som adm. direktør Finn Tang har store forventninger til Foto: Ulrik Samsøe Figen

I slutningen af juni meldte Aldi Danmark ud, at virksomheden de kommende år vil investere et ukendt trecifret millionbeløb i at modernisere og opgradere kædens 196 tilbageværende butikker og åbne nye og større butikker på attraktive lokationer.

Aldis moderniseringsplaner tæller dog langt fra kun Danmark.

Aldi Nord, der opererer i ni europæiske lande og driver mere end 4.800 butikker, vil de kommende år investere 5,2 mia. euro eller lige knap 39 mia. kr. i at løfte indkøbsoplevelsen i alle kædens butikker, beretter Retail Detail.

Aldi Nords plan er således at modernisere samtlige butikker med fokus på at skabe bedre kundevenlige oplevelser og tilbyde et bredere produktsortiment og mere frisk mad.

Mens Aldi i Danmark allerede har taget hul på moderniseringen denne sommer, vil Aldi Nord først for alvor tage hul på at modernisere kædens cirka 2.300 tyske butikker til efteråret, hvorefter turen kommer til kædens øvrige markeder, herunder Belgien og Netherlandene, hvor Aldi Nord tilsammen driver mere end 930 butikker.

Herudover driver Aldi Nord også butikker i Frankrig, Luxembourg, Polen, Portugal og Spanien.

Langt til målstregen
Ifølge Aldi Nord er det planen, at kæden i snit vil modernisere 30 butikker om ugen.

Holder den plan vil moderniseringen tage mere end halvandet år alene i Tyskland og er til dato den største investering i Aldi Nords historie.

Meldingen fra Aldi Nord kommer efter, at Aldi Syd i juni annoncerede, at virksomheden er klar til at investere 3,4 mia. euro, cirka 25 mia. kr., i at styrke det amerikanske butiksnet, hvor målet er 2.500 butikker i 2022.

Aldi Nords omsætning var sidste år samlet 21,2 mia. euro, hvoraf cirka 3,7 mia. kr. blev hentet i Danmark.

Siden 2010 har Aldi Danmark dog kæmpet med store millionunderskud og har i alt tabt cirka 1,2 mia. kr. i de seneste seks regnskaber.