Aldi står foran massive forandringer i butiksnettet

150 Aldi-butikker skal enten udvides eller flyttes til andre områder, hvor driftsmulighederne er bedre, fortæller adm. direktør Finn Tang

Aldis adm. direktør Finn Tang har iværksat det mest omfattende revitaliseringsprogram til dato. Foto: Stine Heilmann

For et år siden traf Aldi beslutningen om at lukke hele 32 urentable butikker i Danmark.

Dengang fungerede Hans Erik Hansen som midlertidig adm. direktør for Aldis danske holdingselskab, efter tyske Volker Kasch “efter eget ønske” havde forladt jobbet få måneder forinden.

Siden er tidligere Lidl-direktør Finn Tang blevet hentet som ny adm. direktør for Aldi Danmark.

Og Finn Tang vurderer, at den dybe beskæring i antallet af butikker allerede er foretaget.

I stedet venter nu en meget omfattende transformation af ca. 80 pct. af kædens 189 butikker.

– Med de 32 butikker, vi lukkede på en gang, er vores lukninger stort set overstået. Tilbage er primært udskiftninger. Vi har 25 butikker, der allerede er moderniseret til vores nye butikskoncept og en lille andel bliver det i efteråret. De resterende 150 butikker skal enten moderniseres eller flyttes. Vi ser på, om det er den rigtige placering i byen. Andre steder er det den rigtige placering, hvor vi så ønsker at udvide butikken. Det kan lade sig gøre flere steder, og andre steder kan det måske ikke, siger Finn Tang.

Mulig milliardinvestering

Også Volker Kasch ytrede planer om, at Aldi stod foran massive udskiftninger af ældre og nedslidte butikker.

Den plan er nu i stedet op til Finn Tang at føre ud i livet – og ikke mindst Aldi Danmarks tyske ejer, Aldi Nord.

Finn Tang fortæller, at de store investeringer også belaster resultatopgørelsen i 2018 og de kommende år, og at det er investeringer i fremtiden, som på sigt gerne skulle give Aldi Nord et positivt afkast.

– Der er ingen tvivl om, at vi går nogle investeringstunge år i møde, der kører direkte på driften. Den bagvedliggende drift skulle gerne vise fremskridt, så vi kommer til at øge omsætningen per butik og gennemsnitkøbet per kunde. Det er vores mål, og vi kan allerede nu se positive takter i den udvikling, siger Aldi Danmarks adm. direktør.

Tidligere har Aldi meldt ud, at moderniseringsplanen løber op i et ukendt trecifret millionbeløb, men med de meget omfattende investeringer i butikkerne, kan det beløb godt være vokset til et milliardbeløb.

– Jeg kan ikke afvise, at det løber op i et milliardbeløb. Vi har en kapitalstærk ejer, der vil investere i Danmark, så kan vi fremvise, at det er en lønsom strategi, er der også vilje til at bakke op med kapital, fortæller Finn Tang.

DEL
Forrige artikelRekordunderskud i Aldi
Næste artikelTidligere SuperBest-direktør skal lede skokæde
Søren Tougaard
Uddannet journalist fra DJH i 2005. Har herefter blandt andet mandsopdækket detailverdenen for Retail Institute Scandinavia og senest arbejdet som selvstændig journalist og kommunikationsrådgiver med fokus på detail, fødevarer og energi. Skriver nyheder, dybde og reportager.