Aldi lancerer dyrevenlig indkøbspolitik

Fremover tager Aldi mere hensyn til dyrevelfærd. Kæden har netop lanceret en ny dyrevenlig indkøbspolitik med meget konkrete regler.

To år hurtigere end planlagt er det nu slut med salg af buræg i Coops butikker. Foto: Colourbox

Landets Aldi-butikker er allerede stoppet med at sælge angorauld, kaninkød, vagtler, vagtelæg, foie gras, haj, ål, sværdfisk, marlin, fisk, der er klassificerede som beskyttede eller truede og produkter med ægte pels.

Fra 2017 er det også slut med at sælge hummer eller produkter, der indeholder hummer, tun, der ikke er mærket Dolphin Safe og tigerrejer, der ikke er ASC-certificerede. Buræg som ingrediens i forarbejdede fødevarer vil også løbende blive udfaset.

– Vi tager ansvar for vores omverden. Vores forretningsmodel skal bidrage til en bæredygtig udvikling for mennesker, miljø, naturressourcer og dyr. Da vi forhandler mange produkter med animalske råstoffer, har vi et stort ansvar for at sikre en høj grad af dyrevelfærd i vores sortiment, siger vicedirektør i Aldis indkøbsafdeling, Thomas Hedegaard Bang.

Den nye dyrevelfærds-indkøbspolitik gælder for alle produkter af Aldis egne mærker, både food og non-food, der indeholder animalske råstoffer. Samtidig vil Aldi lancere sit eget mærke for veganske og vegetariske produkter.

Kæden ønsker desuden i fremtiden at udvide sit samarbejde med organisationer og andre relevante interessenter på dyrevelfærdsområdet.