Aldi holder store lukkedag

Ni Aldi-butikker har sidste åbningsdag 30. juni, heraf lukker de syv i Jylland

Aldi lukker ni butikker den 30. juni. Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen

Når dagen er omme tæller Aldi ikke længere over 200 butikker i Danmark. Ni af kædens i alt 32 butikker, der er planlagt til at lukke ned henover sommeren, har nemlig sidste åbningsdag 30. juni.

Herefter tæller den tyske discountkæde 198 butikker herhjemme og mangler herefter at lukke 10 butikker i juli, før kæden er helt i mål med alle udmeldte 32 butikslukninger.

Og det er specielt Aldi-kunder i Jylland, der fremover må finde andre indkøbsmuligheder. For ud af dagens ni butikslukninger finder de syv sted i jyske byer, mens de resterende to butikker lukker ned i Odense.

De jyske butikker, der har sidste åbningsdag, tæller kædens butikker i de nordjyske byer Dronninglund, Sindal og Brovst, Skejby ved Aarhus, i Hedensted samt Christiansfeld og en Esbjerg-butik på Darumvej.

I forvejen har Aldi lukket 13 butikker over hele landet siden 16. juni.

Små lejemål
– Alt forløber planmæssigt. Vi har opsagt lejemålene og respekterer naturligvis opsigelsesperioderne, fortæller Thomas Bang, Aldis direktør for kvalitet, CSR og kommunikation.

Han har tidligere forklaret, at de butikker, der lukker ned, er for små til kæden.

Derfor er det også svært at forestille sig, at lejemålene skulle blive overtaget af andre konkurrenter på dagligvaremarkedet, der i forvejen har travlt med at konvertere deres små og utidssvarende butikker om til større butiksformater.

Thomas Bang har forklaret lukningerne med, at de nødvendige for at kæden kan videreføre kædens moderniseringsplaner og investere et stort trecifret millionbeløb i eksisterende samt nye butikker over de kommende år.

Og den genoprejsningsplan har Aldi netop taget hul på, hvor håbet er, at et friskere butikslook, et bredere friskvaresortiment, udskiftning af de gamle kassebånd og opsætningen af flaskeautomater kan være med til at vende kundestrømmen mod kædens tilbageværende 188 butikker.

Aldi-kæden omsatte sidste år for ca. 3,6 mia. kr. og oplevede en fremgang i omsætningen på 90 mio. kr. i forhold til 2015.

Den omsætningsfremgang kunne dog ikke forhindre et nyt dundrende underskud på 243 mio. kr., der svarer til, at hver Aldi-butik hver især gav et underskud på mere end en mio. kr.

I alt har Aldi tabt cirka 1,2 mia. kr. i Danmark de seneste seks år og havde senest et overskud i Danmark tilbage i 2009.