Aldi fjerner buræg ved månedens udgang

Ved udgangen af juli er det ikke længere muligt at købe buræg i de danske Aldi-butikker

Foto: Colourbox

I august 2016 meddelte Aldi Danmark, at man senest ved udgangen af 2020 ville stoppe salget af buræg. Det mål er allerede nu snart en realitet og dermed fjerner Aldi buræggene fra deres hylder to år tidligere end planlagt.

– Dyrevelfærd bliver vigtigere og vigtigere for vores kunder, og det er derfor kun naturligt, at vi følger med udviklingen og udfaser buræg fra vores sortiment.

– En del af vores revitaliseringsplan består i at udvikle og optimere vores sortiment. Det indebærer også, at vi kigger på hvor vi kan blive endnu skarpere i forhold til ansvarlighed og her falder buræg altså ind under, siger CSR-manager Katrine Milman i en pressemeddelelse.

Udfasningen vækker glæde hos Dyrenes Beskyttelse:

– Erfaringer viser, at mange tager hoppet fra buræggene til øko-æg, hvor forholdene for dyrene er markant bedre. Derfor kommer det her tiltag til at betyde bedre dyrevelfærd for rigtigt mange høns, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Aldi er i fuld gang med at udfase skjulte buræg i forarbejdede fødevarer, og her er målsætningen, at det arbejde skal være gennemfært senest ved udgangen af 2020.

DEL
Forrige artikelStor fremgang for Elgiganten
Næste artikelAldi får tilført 200 millioner
Søren Tougaard
Uddannet journalist fra DJH i 2005. Har herefter blandt andet mandsopdækket detailverdenen for Retail Institute Scandinavia og senest arbejdet som selvstændig journalist og kommunikationsrådgiver med fokus på detail, fødevarer og energi. Skriver nyheder, dybde og reportager.