Æg og pålæg skal også have hjerter

Det statslige dyrevelfærdsmærke er kommet på svinekødet fra denne uge

Foto: Colourbox

Fra i dag kan danskerne købe grisekød med det statslige dyrevelfærdsmærke, der består af fra et til tre hjerter, i butikkerne.

Men allerede i løbet af det kommende år skal mærket også fortælle, hvordan velfærden er for de dyr, der lægger krop til æg og pålæg.

– Nu lægger vi ud med grisekød. Men inden for det næste år håber vi at præsentere æg og pålæg med hjerter på. Derudover arbejder vi på at kunne tilføje fjerkræ og senere okse- og kalvekød. Mulighederne er jo mange. Hvis vi opnår forbedringer af dyrevelfærden for grise, kan vi udvide med andre dyrearter og andre produkter, siger fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Coop dyrevelfærdsmærke findes allerede i dag på æg, mejeriprodukter, pålæg, svinekød, hakket oksekød og kylling samt udskæringer af kalv og oksekød.

DEL
Forrige artikelDanske måltidssalater kommer fra Holland
Næste artikelDr. Oetker forbedrer bundlinjen
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.