Dansk Supermarked afviser A-Z-rygte

En renovering af A-Z-varehuset i Hjørring og et skifte til navnet Bilka Nonfood er på vej, fortæller borgmester. Dansk Supermarked afviser konkrete planer for at omdanne varehuset

Bilka-navnet kan snart pryde facaden på det ældre A-Z varehus i Hjørring, der samtidig er det eneste tilbageværende A-Z varehus i landet. Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

En større renovering af det ældre A-Z-varehus i Hjørring kan snart være på vej. Det er dog ikke kun det indvendige, Dansk Supermarked, ifølge kommunenens borgmester, har tænkt sig at modernisere.

På en nylig nytårskur i Hjørring Kommune kunne borgmester Arne Boelt, ifølge Nordjyske, berette, at renoveringen også inkluderer et navneskifte fra A-Z til Bilka Nonfood.

De planer afvises dog på Dansk Supermarkeds hovedkontor i Aarhus.

– Vi søger altid at udvikle vores varehuse, så de er helt opdaterede og følger med tiden. I Bilka har vi moderniseret 12 af de 18 varehuse inden for de seneste par år, og derfor har vi naturligvis også haft forskellige muligheder for A-Z i Hjørring i spil, hvilket vi har været i dialog med kommunen om. Der er dog pt. ikke nogen konkrete planer for omdannelse af Hjørring, fortæller Kasper Reggelsen, kommunikationskonsulent hos Dansk Supermarked Group.

Planlov bremser nye hypermarkeder
Dansk Supermarked har igennem mange år forsøgt at ændre det sidste tilbageværende A-Z-varehus i landet til et Bilka, så man også kan sælge fødevarer i varehuset, men de forhåbninger sætter den nyreviderede planlov en stopper for.

Tilbage i april 2017 slog erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) fast, at det ikke bliver muligt at åbne nye hypermarkeder i Danmark med den nye planlov og skrev i et svar til Folketingets Erhvervs- og Vækstudvalg, at det fortsat ikke vil være muligt at etablere nye dagligvarebutikker på over 5.000 kvm., herunder hypermarkeder.

Den aktuelle anledning til Brian Mikkelsens udmelding dengang var netop en henvendelse fra Hjørring Erhvervscenter, som ønskede foretræde for udvalget for at drøfte muligheden for at omdanne A-Z varehuset i Hjørring til et Bilka.

For nylig har Dansk Supermarked ændret A-Z varehusets branchekode til “anden detailhandel fra ikke-specialiserede forretninger”, så den matcher samme branchekode som de øvrige Bilka hypermarkeder, fremgår det af oplysninger på det Centrale Virksomhedsregister (CVR).