7-Eleven vil sælge vietnamesisk gademad i Ho Chi Minh-byen

Vietnameserne er vante til at spise ude, da landet er fyldt med gadekøkkener

Foto: Helle-Karin Helstrand Denne 7-Eleven åbnede i oktober i Ho Chi Minh-byen

I sommer åbnede den internationale conveniencekæde 7-Eleven sin første butik i Vietnam. Nærmere betegnet i Ho Chi Minh City, hvor der nu er 11 butikker.

På hylderne i butikkerne er blandt andet et stort udvalg af mad – både industripakket og lune retter, der sælges fra en delikatessedisk.

7-Eleven tager dermed konkurrencen op med de mange gadekøkkener, hvor vietnameserne plejer at købe færdige retter som nudelsuppe og forårsruller. Ved gadekøkkener er der ofte små plastikstole og borde, hvor kunderne kan spise deres mad.

Derfor har 7-Eleven – i hvert fald i nogle af butikkerne – skabt et lille cafe-område, hvor kunderne kan spise.

Kiosk og gadekøkken

Foto: Helle-Karin Helstrand

En ret mad i 7-Eleven koster fra 25.000 dong, svarende til 7,50 kr., mens den koster mellem 15.000 og 20.000 dong i et gadekøkken.

Conveniencekæden sælger også te og kaffe – sidstnævnte er på grund af den franske indflydelse mere populært end i andre asiatiske lande – og andre drikkevarer som blandt andet mælk, hvilket andre steder som ofte sælges som kondenseret mælk, da mange mennesker ikke har køleskab.

7-Eleven er i konkurrence med blandt andre canadiske Circle K, der har et stort butiksnet af små kiosker i flere byer i Vietnam.

Foto: Helle-Karin Helstrand

Nogle af Circle Ks butikker sælges ligeledes fædigmad, men ofte i form af mere enkle småretter, der varmes i mikroovnen. Vietnameserne kan også købe fast food i blandt andet Burger King, McDonalds, Kentucky Fried Chicken og i en lokal kæde ved navn Pho24 – Pho betyder nudelsuppe. De kæder fi ndes alene i de helt store byer.

DEL
Forrige artikelModen skifter hurtigt – kan du følge med?
Næste artikelLeverandører mangler vækst
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.