7-Eleven rammer et helt specielt tal

Den verdensomspændende conveniencekæde har nu 71.100 butikker fordelt i 17 lande

Foto: 7-Eleven

7-Eleven rammer milepæl, skriver Reitan Convenience, der ejer conveniencekæden i Danmark, i en pressemeddelelse.

Det er butik nummer 71.100, der netop er åbnet, og måske skal lige et ekstra tjek på tallene 7 og 11 til, før tiøren falder.

Den nye butik er åbnet i Sydkoreas hovedstad Seoul. Sydkorea er et af de i alt 17 lande, hvor conveniencekæden har butikker.

I Danmark er der i dag 174 butikker og hele tiden flere på vej.

– De danske butikker får jævnligt besøg fra 7-Eleven kolleger fra hele verden, der henter inspiration og indsigter, fortæller Jesper Østergaard, adm. direktør i Reitan Convenience.

– På trods af at vi i Danmark kun udgør en ganske lille andel af alle 7-Elevens butikker globalt, kan jeg stolt sige, at vi er et foregangsland inden for især madløsninger og sundere alternativer. I 2019 blev 7-Eleven Danmark kåret som verden bedste conveniencekoncept, og vi er det land i verden, hvor der sælges mest mad pr. butik. Vi er faktisk langt foran i food-kategorien, og andre lande besøger os ofte for at hente inspiration. Selvfølgelig er det i høj grad vores nære samarbejdslande fra Norden og Baltikum, men også Sydkorea, Australien og USA har været forbi for nyligt, siger han.

Den ene af to 7-Eleven-butikker på Københavns Hovedbanegård er den største af alle 7-Eleven-butikker, målt på både omsætning og antallet af kunder.

I Skandinavien drives 7-Eleven af Reitan Convenience, som er en del af Reitangruppen A/S.

I Danmark har 7- Eleven været etableret siden 1993, hvor den første butik åbnede på Trianglen på Østerbro i København. 7-Eleven har i dag 174 butikker fordelt rundt om i landets storbyer, i provinsen, i storcentre, i Københavns lufthavn og på DSB-togstationer. I 2019 vandt 7-Eleven Danmark prisen for verdens bedste convenience koncept, da kæden blev hædret med den prestigefyldte pris ’Nacs International Convenience Retailer of the Year Award’.