Efter 300 butikker: Rema tonser videre

Rema 1000 har snuppet Dagrofas position som købmandssektorens største detailhandler - og fortsætter jagten på Netto

Foto: Ulrik Samsøe Figen

Torsdag 2. november åbnede Rema 1000 butik nummer 300 her i landet. Dagen efter var Dansk Handelsblad på besøg på Rema 1000s hovedkontor i Horsens, der umiddelbart efter fejringen af den milepæl hverken bar præg af tømmermænd eller hvilen på laurbærrene - højst en vis stilfærdig tilfredshed.

- Det er dejligt. I mange år var 300 butikker jo målsætningen, og da jeg kom med om bord i Rema havde vi 123 butikker, og 300 butikker var et meget ambitiøst mål, som lå et pænt stykke væk. Og nu er det virkelighed, siger adm. direktør i Rema 1000 gennem 12 år, Henrik Burkal.

Det ligger ikke til Rema-systemet at stoppe op for at dvæle ved fremgangen - i hvert fald ikke så længe. Der kommer yderligere fire butikker til i den resterende del af året, så totalen ved udgangen af 2017 lyder på 304 butikker. Og ifølge Henrik Burkal er der omkring 20 butikker til på vej i 2018 - nogenlunde det samme niveau som i år og indenfor Remas overordnede målsætning om en tilgang på 15-25 butikker om året.

Resten af artiklen
er kun for vores abonnenter.

Bliv abonnent

DEL
Forrige artikelDansk Erhverv forventer mindre grænsehandel
Næste artikelSingles’ Day er blevet et kæmpehit
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.