22 Rema-købmænd lander over en million i overskud

Ud af 249 Rema 1000-butikker havde 22 købmænd sidste år et overskud på mere end en million. 48 Rema-butikker kæmper med underskud

Adm direktør Ole Robert Reitan kan igen glæde sig over fremgang på begge Rema-markeder, efter tilbagegang på det norske marked sidste år. Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen

Sidste års omsætningsvækst på 8,2 pct. i Rema 1000-kæden til i alt 12,3 mia. kr. har også smittet direkte af på overskuddet hos en stor del af kædens købmænd.

En gennemgang af 249 Rema-butikkers 2016-regnskaber foretaget af Berlingske Research viser således, at 22 Rema 1000-købmænd landede over en million kr. i overskud efter skat.

Fælles for de 249 butikker er, at de har aflagt regnskaber i både 2015 og 2016. Her viser tallene, at det gennemsnitlige overskud sidste år lå på 322.000 kr., efter købmændene har udbetalt løn til sig selv og afregnet franchisebidrag til Rema 1000.

Rema 1000-købmanden med det største overskud er Kenneth Holde, der driver franchisebutik på Rosenørns Allé på Frederiksberg. Sidste år lød hans nettoresultat på 3,9 mio. kr. efter skat. Herefter følger Jacob Johansen fra Haderslev med et overskud på 2,3 mio. kr., mens Hjørring-købmanden Torben Jensen præsterede et nettoresultat på 1,7 mio. kr.

Hjælp fra hovedkontoret
Gennemgangen viser desuden, at 48 Rema-butikker havde underskud sidste år. De dårligste resultater havde Rema-butikkerne i Gilleleje og Egå med et underskud på henholdsvis 842.000 kr. og 524.000 kr. Underskud, der ifølge Dansk Handelsblads oplysninger bunder i investeringer i butikken.

Ifølge topchef Ole Robert Reitan har Remas købmænd de samme økonomiske forudsætninger for at lykkes, når de overtager en butik.

“Har du som købmand for lav omsætning, kan vi hjælpe dig med ekstraordinære tiltag for at få kundegrundlaget på plads og sørge for at butikken er god nok. Det kan f.eks. være ekstra markedsføring. Og hvis omkostningerne er for høje, er det ofte fordi købmanden ikke har organiseret tingene godt nok eller har været dygtig nok. Så kan vi hjælpe ham”, udtaler Ole Robert Reitan til Berlingske Business.