150 trængte trængte spisesteder får rådgivning i EU-støttet projekt

Socialfondsprojektet "Den kreative og kompetente madscene" skal med en tillægsbevilling på 3,5 mio. kr. udvide indsatsen for den trængte restaurant- og madbranche fra hovedstadsområdet til hele Danmark

Foto: Danmarks Erhversfremmebestyrelse

Corona-virusset har i den grad forandret virkeligheden for mange restauranter og kantiner, men nu får 150 trængte spisesteder hjælp til at bane vejen til ny indtjening og nye kundegrupper.

Hjælpen kommer fra Erhvervsstyrelsen, Erhvervsfremmebestyrelsen og socialfondsmidler fra EU, og det sker gennem projektet ”Den kreative og kompetente madscene”, der ændrer retning på grund af coronakrisen.

Projektet har gennem de seneste tre år hjulpet ambitiøse og dygtige fødevarevirksomheder i hovedstadsområdet. Sigtet i projektet har hidtil været at skabe vækst i virksomhederne, men nu handler det om at hjælpe med overlevelse og omstilling.

– COVID-19 har gjort stor skade på restaurant- og madbranchen. De udenlandske gæster er væk, der mangler milliarder i omsætning, og mange virksomheder er voldsomt pressede på økonomien og leder efter nye måder at tjene penge på. Det skal vi nu ud og hjælpe dem med, siger Pelle Øby Andersen, direktør for Food Organisation of Denmark (FOOD), der med et tilskud på 3,5 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu rykker i felten for at hjælpe trængte restauranter, kantiner og underleverandører.

Målet i projektet er hjælpe 150 restauranter, kantiner og underleverandører og 300 ansatte med de udfordringer, som corona-pandemien har skabt. Den ventes, at op mod 240 ansatte får et kompetenceløft i løbet af projektet.

– Virksomhederne skal have flere ben at stå på indtjeningsmæssigt, og derfor sætter vi fokus på nye salgskanaler og forretningsudvikling. Vi skal simpelthen give dem redskaber til at tjene penge på noget andet, end det de hidtil har tjent penge på, siger Pelle Øby Andersen.

Læs mere om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og projektet