15 nye ansigter i Coops landsråd

Coop kan notere en rekordhøj valgdeltagelse på næsten 73 pct. til virksomhedhedens øverste myndighed, landrådet

Arkivfoto: Henrik Frydkjær

Butikkerne i Danmarks største andelsforening, Coop, har afgivet deres stemmer til dagligvarevirksomhedens øverste myndighed, landsrådet. Og der var kamp om pladserne i alle landets 10 valgdistrikter.

15 nye ansigter træder således ind i Coops landsråd efter en valgdeltagelse på næsten 73 pct. af de 569 stemmeberettigede bestyrelser.

”De lokale butikkers valgdeltagelse har været rekordhøj – og den højeste siden 2008. Det er godt, at butikkerne bakker op om demokratiet i Coop ved valget til landsrådet, som er den øverste myndighed i Coop og dermed de lokale butikkers primære vej til at få indflydelse. Jeg glæder mig til samarbejdet med ny- og genvalgte landsrådsmedlemmer”, siger Coops formand Lasse Bolander.

Landsråd sætter dagsordenen
Landsrådet repræsenterer 1,7 mio. medlemmer, som alle er med medejere af Coop Danmark. Og Coops landsråd er dermed i høj grad med til at sætte danskernes madkultur, bæredygtighed og fødevareproduktion på dagsordenen.

Landsrådet vælger også både formanden og den øvrige bestyrelse for Coop amba, som står for at ansætte direktionen og for at udpege bestyrelsen i foreningen Coops datterselskaber.

Coops landsråd består i alt af 124 medlemmer, hvoraf halvdelen af pladserne er på valg hvert år. Det nye landsråd træder sammen for første gang til landsrådsmødet den 17. november.