12 mio. kr. skal styrke fødevaresamarbejde

Den danske fødevareklynge har fået bevilget 12 mio. kr. til innovationsnetværk, der skal hjælpe med at løse branchens udfordringer

Over de næste to år skal det nye netværk Danish Food Innovation finde løsninger på fremtidens fødevarebehov. Foto: Danish Food Cluster

Små- og mellemstore danske fødevareproducenter står over for at skulle løfte en stor opgave de kommende år.

Derfor har Uddannelses- og Forskningsministeriet givet 12 mio. kr. til udviklingen af det nye netværk Danish Food Innovation, som Danish Food Cluster, Agro Business Park og Videncenter for Fødevareudvikling står bag.

Det oplyser Danish Food Cluster i en pressemeddelelse.

– Målet for Danish Food Innovation er ny viden, nye partnerskaber og internationale alliancer, og med de mange stærke partnere samt tre organisationers omfattende erfaring i bagagen, er vi mere end klar på opgaven, siger Esben Laulund, formand for styregruppen bag Danish Food Innovation og vicedirektør i fødevareingrediensvirksomheden Chr. Hansen, i pressemeddelelsen.

Seks konkrete udfordringer

Ifølge Danish Food Cluster bliver kernen i netværkets indsats “at styrke de mange små og mellemstore virksomheder i fødevarebranchen, der har potentialet til at finde nye løsninger og blive fremtidens eksportlokomotiver”.

Det nye samarbejde vil tage udgangspunkt i seks udfordringer, som fødevarebranchen står over for:

  1. Innovative produkter til den globale forbruger
  2. Fødevaresikkerhed 2.0
  3. Fødevarer til et sundere liv
  4. Effektiv og agil fødevareproduktion
  5. Hurtigere og sikrere på markedet gennem anvendelse af big data
  6. Bæredygtig forsyning af råvarer i høj kvalitet

Danmark som internationalt centrum

Uddannelses- og Forskningsministeriet beskriver det nye initiativ som et “innovationsnetværk for fødevarer” og skriver på sin hjemmeside:

“Danish Food Innovation fører fødevareværdikæden fra produktion ud til forbrugeren. Samtidig retter netværket sig mod den tilknyttede understøttende teknologi, herunder procesudstyr, emballage, food service og digitale værktøjer. Netværket har et særligt fokus på SMV’er med innovationspotentiale. Visionen for Danish Food Innovation er, at Danmark anerkendes som internationalt centrum for nye løsninger på verdens fødevareudfordringer.”

Projektet løber fra 1. december i år og to år frem.

Læs også: Dansk fødevareklynge indleder israelsk samarbejde