Ugens succes: I modgang kæmpede Gustav videre og sejrede hos Meny Domus Vista

Ugens succes 26. apr 2024 -
This describes the image
Privatfoto
  • Trods modvind på 31-årige Gustav Pape-Gjerrilds karrierevej har han formået at skabe sin egen vej til succes. Nu bruger han sin egen erfaring til at inspirere og vejlede andre i sin stilling som grøntchef hos Meny Domus Vista

Skrevet af: Freja Mogensen

- Altså jeg var slet ikke i tvivl, da de spurgte mig. Det var jeg meget klar på.

Sådan lyder det, når Gustav Pape-Gjerrild ser tilbage på det øjeblik i september, hvor han blev tilbudt en stilling som grøntchef hos Meny Domus Vista.

- Jeg synes, det er noget af det fedeste, jeg har prøvet. Det er enormt sjovt at have ansvaret, fortæller Gustav efter et halvt år som chef for grøntafdelingen.

Fra flaskedreng til grøntchef

Gustav Pape-Gjerrild var blot 17 år, da han i 2009 startede som flaskedreng i Meny Domus Vista. Dengang var det ikke med forestillingen om, at han 14 år senere skulle møde ind som grøntchef i den selvsamme dagligvareforretning. Dengang regnede han med den håndværksmæssige retning, og Gustav startede derfor i 10. klasse for at spore sig på rette vej. Hurtigt droppede han dog ideen om dette.

Gustav fik derefter tilbudt en elevplads hos Meny Domus Vista i 2010. Her fik han muligheden for at afprøve flere forskellige afdelinger i butikken, hvor særligt grøntafdelingen vakte hans nysgerrighed.

- Det fangede mig det der med, at det var friske varer, og man hver dag skal lave nyt oplæg. Og det jeg især synes er sjovt ved mit fag, det er købmandsdelen.

Hver dag møder Gustav på arbejde omkring kl. 5.30, hvor dagen blandt andet står på varesortering, prisændringer og så skal der selvfølgelig handles frisk frugt og grønt.

Det var handleturene på torvet, hvor de pressede hinanden og pruttede om priserne med profit for øje, Gustav syntes var særligt sjovt ved sit arbejde. I dag foregår det telefonisk.

Et omarrangeret uddannelsesforløb

Rejsen fra flaskedreng til grøntchef har ikke været uden bump på vejen. Gustav var ramt af angst, der besværliggjorde hele uddannelsesrejsen, der blandt andet krævede perioder med overnatninger i Jylland langt væk fra familien på Sjælland.

- Jeg var faktisk klar til at smide hele uddannelsen på gulvet, fordi jeg ikke kunne komme derover.

Med butiksejerens hjælp blev uddannelsesforløbet omarrangeret, så Gustav kunne færdiggøre sin uddannelse på Niels Brock.

I 2014 kunne han prale af at være færdigudlært, hvorefter han gik flere år i møde som den daværende grøntchefs førstemand indtil november 2023, hvor han selv blev forfremmet til grøntchef.

Bruger erfaring til ledelse

Gustavs egen vej til toppen har gjort ham opmærksom på sin rolle som leder. Han trækker på sin egen erfaring til at vejlede sine ansatte, når de støder på udfordringer. Han stræber altid efter at være en god chef for alle på arbejdet og stå til rådighed for de ansatte.

- Noget af det vigtigste for mig at tage med som leder, er de ting som jeg måske selv syntes var lidt træls ved at være nummer to. Det prøver jeg ligesom at tænke ind i det. En god chef, han tager også lorteopgaven.

Hver dag drives Gustav af sit ønske om at hjælpe andre med at lykkes. Når man er på arbejde med Gustav, er det en teamindsats, hvor chefen ikke er bedre end den svageste.

På arbejdet spreder de ansatte positivitet og smil gennem dårlige, dumme jokes, og en god kop kaffe sætter Gustav også pris på.

Stræber efter den tredje Frugt- og grøntpris

I sin tid som førstemand var Gustav Pape-Gjerrild med til at vinde Frugt- og grøntprisen to gange i 2019 og 2022. Noget, han er rigtig stolt af. Selv fortæller Gustav, at hans vej til toppen har været med flere delmål undervejs.

- Ens ambitioner vokser. Jeg satte mig et mål om at vinde en grøntpris. Og så en mere. Og så blev målet at blive grøntchef.

Nu har Gustav sat sig sit næste mål: at vinde grøntprisen som grøntchef.

Opdateret 26. apr 2024