Souschef i Rema: Har ikke set mig tilbage, siden jeg startede som ungarbejder

Rema 1000 - Navne 9. jun 2023 -
This describes the image
Foto: Stefan Bidstrup
  • Nicklas Maarbjerg vidste fra første dag i Rema 1000, at han havde fundet sin rigtige hylde.

- Jeg startede som ungarbejder i Rema 1000 den 19. november 2014 efter at have sendt flere forgæves ansøgningerne. En dag blev min mor stoppet, da hun var over at handle. "Er det ikke dig, der har en søn, der gerne vil arbejde her." Kort tid efter var jeg ansat, og efter tre måneder vidste jeg, at jeg ville være Rema-købmand, fortæller Nicklas Maarbjerg om sin start i dagligvarebranchen.

På trods af sin unge alder har 25-årige Nicklas allerede erfaring fra fire forskellige Rema-butikker, og det er tydeligt, at købmandsskabet er gået i blodet på ham.

Fokus på medarbejderne

I dag er Nicklas souschef i Rema 1000 på Amager Strand. En succesfuld butik med fremdrift og lidt over 50 ansatte.

Her brænder han som leder især for en ting.

- Udviklingen af mine medarbejdere lægger mig meget på sinde. Sammen med friheden til selv at bestemme hvad jeg gør for at udvikle dem, så jeg kan tilpasse indsatsen til hver enkelt, uanset om de er unge eller gamle, på fleksjob, deltid eller på fuldtid.

Hos Nicklas har de næsten altid fleksjobbere ansat eller praktikanter, der er i butikken nogle måneder som et led i deres fleksuddannelse.

- Jeg oplever, at det er mennesker, der rigtig gerne vil, men de har bare nogle udfordringer, som vi kan hjælpe dem med.

Nicklas oplever, at der har været den plads i alle de Rema’er, han har været i. Sammen med et fokus på at holde på medarbejderne, fra de kommer ind som ungarbejder eller elev, så de får lyst til at blive i Rema 1000 og også meget gerne tage en lederuddannelse.

Rema 1000 var en af de første butikskæder i Danmark til at have fokus på madspild. Det fokus på bæredygtighed og grøn omstilling er stadig bærende og et af fokusområderne for Nicklas i butikken på Amager Strand.

- Vi går meget op i, at medarbejderne forstår, at de skal passe på varerne. At de unge ved, at det godt må tage 10 sekunder længere at åbne en palle, så det ikke lige pludselig er en flænge i en række poser med sukker, eller at vakuum er brudt for kød og os.

Hos Nicklas bliver alt det grønne hentet af blandt anden en hjemløse-organisation, og varer, hvor emballagen er gået i stykker, kan medarbejderne tage med hjem, så der er mindre spild.

En forløsning at blive optaget på talentuddannelsen

Nicklas har selv taget vejen fra ungarbejder og elev i Rema 1000 Søborg til souschef på Amager Strand, med erfaring undervejs fra Rema i Ørestad Syd og på Bryggen.

- Det har været meget lærerigt at få erfaring fra flere forskellige butikker. Det gav mig en mulighed for at se, hvad der virker, siger Nicklas.

Udover den praktiske erfaring har Nicklas netop gennemført talentuddannelsen, der er en to-årig intern købmandsuddannelse i Rema 1000. I løbet af otte moduler af en uges varighed kom Nicklas omkring en lang række emner i forhold til ledelse, personlighedsprofiler og egen udvikling.

- Det var faktisk meningen, at jeg skulle starte på talentuddannelsen i maj 2019, men måtte udskyde, da vi åbnede en helt ny butik på Bryggen måneden før, og det ville simpelthen fylde for meget. Da jeg kom på talent året efter, var det lidt af en forløsning. Det havde jeg set frem til i mange år. Jeg havde fuldt min tidligere souschef og ven Sebastian Drøidal under hans talentperiode, og jeg har altid set op til ham. Det var Sebastian, der fik fat i min mor den 19. november 2014 og ansatte mig samme dag.

For Nicklas er uddannelsen et skridt på vejen til at blive selvstændig købmand. En ambition han har haft siden sin tid som ungarbejder i Søborg.

Dog har tidshorisonten ændret sig. Som elev kunne det ikke gå hurtigt nok med at få egen butik, men siden er der kommet andre prioriteter for Nicklas.

- Mit motto er nu, at jeg skynder mig langsomt. Jeg er far til to piger, Silja på 5 år og Isabella på snart 4 måneder, samt forlovet med Camilla. Der skal være tid til det hele, og selv om de tilbringer en del timer i butikken, er det også vigtigt, at jeg giver mig tid til dem uden for butikken. Uden dem på rejsen, er der ingen rejse. Som Silja ville sige: jeg kan godt, for man kan, hvad man vil, smiler Nicklas.

Men én prioritet har ikke ændret sig. Det er stadig Rema-købmand, han vil være.

Opdateret 9. jun 2023